/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 809: Lupte în șapte sate din Harkov. Rusia susține că a respins un atac ucrainean cu drone și rachete

16 dintre cele mai bune alimente pe care să le incluzi mereu în dietă atunci când te apuci de slăbit

missing
25 aprilie 2024, ora 20:24

Consumul de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi proteinele slabe și legumele, vă pot sprijini sănătatea generală și vă pot ajuta să vă gestionați greutatea. Iată 16 alimente care vă pot sprijini într-o călătorie sănătoasă de pierdere în greutate, potrivit publicației Healthline citate de G4food

1. Ouăle

Ouăle sunt incredibil de bogate în nutrienți și bogate în proteine și grăsimi, care vă ajută să vă simțiți sătui.

Într-un studiu din 2020, care a inclus 50 de persoane cu exces de greutate sau obezitate, cercetătorii au descoperit că mâncând ouă și pâine prăjită cu unt la micul dejun – în loc de cereale, lapte și suc de portocale – a crescut sentimentul de sațietate al participanților pentru următoarele 4 ore.

În mod similar, un alt studiu, care a implicat 48 de adulți, a constatat că cei care au mâncat un mic dejun care conținea proteine din ouă, precum și alimente bogate în fibre, au raportat o sațietate (plinătate) mai mare decât cei care au mâncat cereale și lapte cu conținut scăzut de fibre.

2. Frunzele verzi

Frunzele verzi, cum ar fi varza kale sau spanacul, conțin fibre și nutrienți care vă pot ajuta să vă mențineți satisfăcuți și hidratați.

Mai mult, verdețurile cu frunze conțin tilacoide, compuși vegetali care au fost legați de o sațietate crescută și de o mai bună gestionare a apetitului.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări privind efectele tilacoidelor provenite din surse alimentare și nu din suplimente.

3. Pește

Peștele este încărcat cu proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătoase și alți nutrienți importanți. Această combinație vă menține senzația de sațietate și vă poate ajuta să vă gestionați greutatea.

Mai mult, peștele – și fructele de mare în general – poate furniza o cantitate semnificativă de iod, care este necesar pentru menținerea funcției tiroidiene și a metabolismului.

4. Legumele crucifere

Ca și alte legume, legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conopida și varza, sunt bogate în fibre și tind să fie incredibil de sățioase.

Aceste tipuri de legume conțin, de asemenea, mai multe proteine decât multe alte legume.

O combinație de proteine, fibre și conținut scăzut de calorii face din legumele crucifere alimente excelente de inclus în mesele tale dacă vrei să slăbești.

5. Piept de pui și câteva tipuri de carne slabă

Pieptul de pui fără piele și cărnurile roșii slabe, cum ar fi mușchiul, conțin proteine și fier și au mai puține grăsimi saturate decât alte bucăți de carne. Toate aceste calități le fac să fie opțiuni excelente pentru a sprijini controlul greutății și sănătatea inimii.

Asigurați-vă doar că vă bucurați de carnea roșie cu moderație și optați pentru metode de gătit mai sănătoase atunci când este posibil pentru a preveni orice efecte negative asupra sănătății.

6. Cartofi și alte legume rădăcinoase

Cartofii și alte legume rădăcinoase au mai multe proprietăți care le fac să fie alimente minunate pentru pierderea în greutate și pentru o sănătate optimă.

Pe o scală numită Indicele de sațietate, care măsoară cât de sățioase sunt diferite alimente, cartofii albi fierți au obținut cel mai mare punctaj dintre toate alimentele testate.

Dacă lăsați cartofii să se răcească după ce au fiert, aceștia vor forma cantități mari de amidon rezistent, o substanță asemănătoare fibrelor care a fost legată de pierderea în greutate în studiile pe animale.

7. Fasole și leguminoase

Fasolea și alte leguminoase, cum ar fi lintea, fasolea neagră și fasolea roșie, pot fi benefice pentru pierderea în greutate.

Aceste alimente tind să fie bogate în proteine și fibre, doi nutrienți care favorizează sațietatea. De asemenea, ele pot conține și ceva amidon rezistent.

8. Supele

Între răcire, gustat, sorbit și mestecat, supa poate să vă ia mai mult timp să o mâncați decât alte alimente. Acest lucru vă poate ajuta să mâncați mai conștient.

Încorporarea unei supe pe bază de legume înainte de masă poate fi, de asemenea, o modalitate de a vă simți mai plini și de a mânca mai puțin în general, ceea ce poate favoriza pierderea în greutate.

9. Brânză de vaci

Consumul de brânză de vaci este o modalitate excelentă de a crește aportul de proteine, care este important pentru construirea și menținerea mușchilor. Este, de asemenea, foarte sățioasă și bogată în calciu.

Este posibil să existe chiar o relație între aportul de calciu și greutatea corporală, dar sunt necesare mai multe cercetări în acest domeniu.

10. Avocado

Nu numai că avocado este bogat în grăsimi sănătoase pentru inimă, dar conține și multă apă și fibre, ceea ce îl face foarte sățios. În plus, acestea ajută organismul să absoarbă vitaminele importante solubile în grăsimi și conțin multe substanțe nutritive importante, inclusiv fibre și potasiu.

Merită să rețineți că avocado sunt dense din punct de vedere energetic, așa că este esențial să fiți atenți la porțiuni atunci când obiectivul dvs. este pierderea în greutate.

11. Nuci

Nucile sunt bogate în grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă și vă oferă proteine, fibre și alți compuși vegetali care sunt benefice pentru sănătatea inimii.

Studiile au arătat nucile pot îmbunătăți sănătatea metabolică și chiar favoriza pierderea în greutate.

Dar, ca și în cazul oricărui aliment bogat în grăsimi, este o idee bună să fiți atenți la mărimea porțiilor atunci când mâncați nuci.

12. Cereale integrale

Studiile recente arată că o dietă bogată în cereale integrale poate ajuta la susținerea unei pierderi sănătoase în greutate.

Aceasta se datorează faptului că acestea sunt încărcate cu fibre și conțin o cantitate decentă de proteină. Exemple sunt ovăzul, orezul brun și quinoa.

13. Ardei iute

Ardeii iuți conțin capsaicină, o substanță care conferă ardeilor iuți, precum chili, gustul picant.

Unele studii arată că substanța poate îmbunătăți viteza cu care corpul tău metabolizează grăsimea și poate crește senzația de sațietate. Împreună, acestea pot susține călătoria ta sănătoasă în pierderea în greutate.

Totuși, mai multe cercetări sunt necesare pentru a afla despre acest efect, în special în ceea ce privește capsaicina din surse alimentare.

14. Fructe

Majoritatea fructelor au proprietăți care le fac excelente pentru a te ajuta să atingi sau să menții o greutate sănătoasă.

Chiar dacă fructele conțin zahăr natural, au o densitate energetică scăzută și sunt încărcate cu micronutrienți. În plus, conținutul lor de fibre ajută la prevenirea eliberării prea rapide a zahărului în sânge.

În orice situație posibilă, este o idee bună să consumi o varietate de fructe de diferite culori, în special cele care sunt în sezon.

15. Semințe de chia

Semințele de chia sunt foarte nutritive și bogate în fibre, ceea ce poate promova senzația de sațietate. Într-un mic studiu din 2017, la care au participat 24 de adulți, cei care au consumat fie 7 grame, fie 14 grame de semințe de chia cu iaurt ca gustare de mijlocul dimineții au avut senzații crescute de sațietate și au mâncat mai puțin la prânz.

În plus, semințele de chia sunt bogate în acizi grași omega-3, care pot susține gestionarea greutății.

16. Iaurt grecesc integral

Iaurtul grecesc este excelent pentru gestionarea greutății, deoarece conține o cantitate bună de proteină pe porție. În plus, anumite tipuri de iaurt conțin bacterii probiotice care pot îmbunătăți funcționarea intestinului.

Ia în considerare alegerea iaurtului integral. Unele studii arată că produsele lactate integrale sunt asociate cu o șansă redusă de a dezvolta obezitate și diabet de tip 2 în timp.

În plus, lactatele integrale te pot ajuta să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă.

O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldoveneascǎ. /Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. /Șeful Agenției Servicii Publice face mai multe dezvăluiri incendiare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.

/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 808: Alertă la Harkov, atac în Rusia și precizările lui Zelenski. Kievul: Războiul intră în faza critică
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 808: Alertă la Harkov, atac în Rusia și precizările lui Zelenski. Kievul: Războiul intră în faza critică
/VIDEO/ Desprinsă din povești! O casă veche din Vasilcău, pictată-n mov, fură privirile trecătorilor
/VIDEO/ Desprinsă din povești! O casă veche din Vasilcău, pictată-n mov, fură privirile trecătorilor
/VIDEO/ Pensiune de vis, la Pohrebea: Cum o casă, martoră a războiului de pe Nistru, atrage turiștii ca un magnet
/VIDEO/ Pensiune de vis, la Pohrebea: Cum o casă, martoră a războiului de pe Nistru, atrage turiștii ca un magnet

/VIDEO/ Ce loc a ocupat Natalia Barbu în semifinala Eurovision. Juriul și publicul din Moldova au preferat Ucraina în finala concursului

missing
12 mai 2024, ora 15:48

S-a încheiat show-ul, așa că au fost publicate și rezultatele finale din semifinalele Eurovision 2024. Potrivit acestora, Republica Moldova, reprezentată de Natalia Barbu, s-a clasat pe locul 13 din cele 15 țări participante în prima semifinală din 9 mai. Cel mai prost rezultat l-a înregistrat Islanda, iar cel mai bun - Croația, favorita caselor de pariuri la câștigarea Eurovision 2024.

Deși nu a ajuns în marea finală, Republica Moldova și-a putut susține artiștii preferați, votând online sau prin SMS și fiind reprezentată de un juriu care a acordat puncte de la 1 la 8 și 10, 12. 

Țara noastră a acordat punctaj maxim Ucrainei atât din partea publicului, cât și a juriului. 

Punctele din partea publicului au fost distribuite astfel: Ucraina - 12, Israel - 10, Suedia - 8, Croația - 7, Franța - 6, Elveția - 5, Italia - 4, Grecia - 3, Irlanda - 2, Armenia - 1.

Iar cele ale juriului: Ucraina - 12, Italia - 10, Croația - 8, Elveția - 7, Franța - 6, Lituania - 5, Portugalia - 4, Israelul - 3, Luxemburg - 2, Suedia - 1.

Reamintim că Eurovision 2024, a fost câștigat de Elveția, reprezentată de Nemo, asta deși casele de pariuri dădeau mari șanse Croației, iar în a doua semifinală Eurovision, piesa „The Code” s-a clasat pe locul 4 din 16. Atunci, favorita publicului a fost artista Israelului, Eden Golan, iar cele mai puține puncte a luat Malta. 

Nemo a dat peste cap prognozele caselor de pariuri și a reușit să aducă al treilea trofeu pentru Elveția la Eurovision. La scurt timp după anunțarea rezultatelor, artistul elvețian a mulțumit tuturor și a transmis un mesaj puternic. „Sper ca acest concurs să își onoreze promisiunea și să continue să susțină pacea și demnitatea pentru fiecare persoană în această lume”, a spus Nemo, cu lacrimi în ochi.

Nemo este primul artist non-binar care câștigă Eurovision și a declarat că se simte mândru nu doar pentru el, ci și pentru comunitatea persoanelor non-binare sau de gen fluid: „Trebuie să vorbim unii cu alții și sper că această seară poate fi o modalitate de a ne aminti de asta”.

Artistul a ținut să sublinieze că „The Code” e o piesă unică și specială și s-a născut la o tabără de scriere a cântecelor. A mers acolo pentru a compune melodii altor persoane, dar a fost întrebat: „Ai considera să mergi la Eurovision singur?”.„Să interpretezi o piesă în care vorbesc despre povestea mea, care a atins atât de multe persoane și poate i-a inspirat pe oameni să rămână fideli lor înșiși, este cea mai nebună chestie care mi s-a întâmplat vreodată”, a punctat Nemo, la conferința de presă.

Concursul Eurovision se va întoarce acum în Elveția, în 2025, pentru a treia oară. Ultima dată când Elveția a câștigat a fost în 1988, când Céline Dion a cucerit cu „Ne Partez Pas Sans Moi”. Elveția nu a fost doar prima țară care a găzduit vreodată Eurovision, ci și prima care a câștigat.

Amintim că Republica Moldova nu s-a calificat în Marea Finală a concursului Eurovision Song Contest 2024. Piesa „In the middle” a Nataliei Barbu nu a acumulat numărul necesar de voturi din partea publicului, în prima semifinală. La scurt timp, reprezentanta țării noastre s-a arătat dezamăgită de rezultatul pe care l-a obținut și a declarat pentru Moldova1 că show-ul muzical ar fi influențat de factori politici. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obţinut locul 3, cu piesa „Hey Mammaˮ. 

/VIDEO/ Nu a spart doar „codul”, dar și trofeul: Momentul în care premiul Eurovision al lui Nemo e făcut bucăți
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Prima reacție a Nataliei Barbu, după ce a ratat finala Eurovision 2024: „Nu e vorba despre voce, este foarte...”

Rusia încearcă să deschidă un nou front în Ucraina. Armata Moscovei a lansat azi dimineață un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkiv. Kievul susține că a respins ofensiva. / Poliția va împărți aproape 200 de amenzi peroanelor care au purtat, ieri, panglica Sfântul Gheorghe, simbol interzis în Republica Moldova. Despre ce sancțiuni este vorba, vă spunem imediat. / Armata Națională anunță noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani sunt chemați pentru clarificarea situației militare și înmânarea ordinului de participare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Estimări optimiste de la comisarul european Johannes Hahn. De Ziua Europei acesta a venit la Chișinău ca să ne spună că țara noastră ar putea adera la familia europeană înainte de anul 2030, așa cum estimează autoritățile moldovenești. / Ziua Europei și Ziua Victoriei, sărbătorite în aceeași zi, au adus în capitală două lumi paralele. În timp ce unii au ținut să ajungă neapărat în orășelul european amenajat în Piața Marii Adunări Naționale, alții au fluturat drepelul sovietic și panglica sfântului Gheorghe. / Orașul Strășeni a prins astăzi culoare. Dansatori de la noi, dar și de peste Prut ,au defilat prin localitate și s-au prins în hore în cadrul unui festival al dansului popular.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Avertizare de la poliție. Toți cei care vor purta de 9 mai panglica Sf. Gheorghe riscă amenzi. Acestea pot ajunge până la 9 mii de lei pentru persoanele fizice, iar în cazul demnitarilor- până la 18 mii de lei. / Reguli mai simple de creditare prin intermediul programului 3.7.3. Care sunt modificările? / Ambasadorul UE la Chișinău spune că negocierile cu cele 27 de state membre ale Uniunii Europene ar putea începe la sfârșit de iunie. Asta chiar dacă racordarea legislației naționale la cea europeană este abia la prima etapă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul premier Vlad Filat a fost declarat nevinovat într-un nou dosar de spălare de bani. Procurorii afirmă că vor contesta decizia primei instanțe. / Poliția a confiscat sute de mii de ziare și pliante propagandistice ale partidelor controlate de Șor. Oamenii legii susțin că aceste au fost tipărite ilegal, înainte de startul perioadei electorale. / Compania care a livrat în magazine tone de banane cu pesticide riscă să-și piardă licența de activitate pentru un termen cuprins între 3 luni și un an. Va plăti și amenzi- de maximum 21 mii de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un preot din raionul Drochia a descoperit ieri că, în noapte Învierii, i-au intrat hoții în casă. Slujitorul bisericii a fost prădat de 200 de mii de lei. / Programul „Prima Casă”, menit să asigure cu spații locative familiile tinere, este în prag de faliment. Statul este decis să revigoreze proiectul lansat de Plahotniuc. Cum anume? / Peste 20 hectare de stuf au ars azi dimineață pe lacul Dănceni, iar vântul puternic a umplut cu cenușă gospodăriile din preajmă. Pompierii cred că incendiul a fost provocat de neatenția oamenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
De astăzi plătim mai puțin pentru gaze. Decizia ANRE cu noul tarif a fost publicată în Monitorul Oficial. /Tone de banane cu pesticide s-au vândut la două rețele de magazine din Moldova, fiind retrase abia la a treia zi după ce testele de laborator au indicat că sunt nocive. Care este explicația autorităților? / De ziua Internațională a Libertății Presei zeci de ziariști și activiști civici au pichetat sediul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, în semn de solidaritate cu jurnaliștii ruși care mai rămân liberi, dar în condiții de cenzură.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se ieftinește gazul. Consumatorii casnici vor achita cu un leu și 35 de bani mai puțin. Noul tarif va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. / O nouă criză în sistemul judecătoresc! 17 magistrați de la Curtea de Apel Chișinău au anunțat că pleacă din funcție. Fug deoarece nu vor să fie supuși evaluării externe, susține președintele CSM. / Noi violențe la Tbilisi. Protestatarii au încercat să forțeze intrările și să intre în Parlament. Pentru a-i dispersa, poliția a recurs la gaze lacrimogene și grenade asurzitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
/Ziua Internațională a Muncii este sărbătorită astăzi în majoritatea țărilor lumii. În Republica Moldova epicentul sărbătorii a fost la Comrat, unde oameni din anturajul cârnăciorilor Ilan Șor au criticat guvernarea și au împărțit frigărui. /Îmbulzeală la aeroport. Înăsprirea regulilor de securitate ține afară oamenii care vin să-și petreacă sau să-și întâlneacă apropiații. Autoritățile promit să renunțe la restricții din 16 mai. /Focuri de armă în centrul capitalei. Un bărbat a tras, în plină stradă, dintr-un pistol în amicul său de pahar. Medicii luptă pentru viața victimei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Moldovei, subordonat canonic bisericii ruse, sugerează că în frecventele sale deplasări la Moscova le spune superiorilor săi că nu este de acord cu războiul din Ucraina, dar, în același timp, mitropolitul Vladimir evită să condamne agresiunea militară a Rusiei. /Directoarea spitalului de Psihiatrie din Bălți este acuzată că și-a cumpărat mobilă acasă din contul bolnavilor. CNA a pornit un dosar pe delapidarea a o sută de mii de lei din bugetul spitalului. /De mâine, Republica Moldova poate exporta carne de pasăre în Uniunea Europeană. Bruxelles-ul își deschide hotarul pentru produsele proaspete, dar și congelate, după trei ani de negocieri. Cât de atractivă este pentru producătorii noștri, aflați în câteva minute.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fără panglica Sfântul Gheorghe și în acest an. Autoritățile anunță amenzi de la 4 mii 500 la 18 mii de lei pentru cei care vor purta simbolul agresiunii ruse. /De la 1 mai, accesul pe Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor. Măsurile sunt luate pentru a spori nivelul de siguranță de sărbători, odată cu creșterea fluxului de pasageri. /Schemă de însușire ilegală a terenurilor din capitală, deconspirată de CNA. Oamenii legii au descins pe 30 de adrese, într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie într-o familie din Chișinău. Copilul acestora, în vârstă de opt ani, s-ar fi împușcat cu arma tatălui, deținută legal. Surse apropiate anchetei au declarat pentru TV8 că băiatul a făcut-o conștient. /Gazul natural s-ar putea ieftini. Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să revizuiască tariful de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali. /Cetățenii moldoveni care trăiesc în SUA, Canada, dar și alte patru țări vor putea vota prin corespondență la alegerile prezidențiale și la referendumul cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc în această toamnă. Deputații au aprobat în lectura a doua un proiect de lege în acest sens.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Vladimir îi cheamă înapoi pe preoții care au trecut la Mitropolia Basarabiei. După ce i-a renegat, interzicându-le să oficieze slujbe, aceasta îi îndeamnă să se pocăiască și să revină în subordinea lui. /Dosarul pe numele bașcanei Găgăuziei a ajuns pe masa judecătorilor. Evghenia Guțul riscă până la șapte ani de pușcărie pentru că a acceptat cu bună știință zeci de milioane de lei de la gruparea criminală Șor. /A plouat cu nisip adus din Africa. Un ciclon venit din Sahara a acoperit țara cu praf. Ce spune Agenția de Mediu despre nivelul de poluare?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apar primele detalii despre cauza decesului tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei. Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, surse TV8 spun că pe trupul neînsulfețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. /Costul terenurilor pentru construcții din Chișinău s-a dublat în ultimii doi ani. Experții dau vine pe pandemia de Covid, ce a declanșat o cerere sporită pentru loturile de construcții. /Agenția Servicii Publice ar putea fi obligată să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei în dosarul schemelor cu pașapoarte. Direcotrul ASP susține că în spatele firmei bulgare sunt Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.

/VIDEO/ Natalia Barbu ratează Marea Finală Eurovision 2024: Lista țărilor care au trecut de prima semifinală
/VIDEO/ Natalia Barbu ratează Marea Finală Eurovision 2024: Lista țărilor care au trecut de prima semifinală
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Viral pe YouTube: Interviul lui Dudi cu Sandu, inundat de comentarii în care refugiații ucraineni mulțumesc moldovenilor
/VIDEO/ Viral pe YouTube: Interviul lui Dudi cu Sandu, inundat de comentarii în care refugiații ucraineni mulțumesc moldovenilor
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram