Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

externe

/VIDEO/ Un jurnalist rus se plânge că nu a fost lăsat să intre în R. Moldova: Explicațiile autorităților de la Chișinău

Foto: Caputră Ecran
01 mai 2022, ora 10:56
Distribuie:

Un jurnalist rus, corespondent al agenției ruse RIA Novosti, nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta a ajuns duminică, 1 mai pe Aeroportul Internațional Chișinău cu un zbor de la Istanbul, însă i s-a refuzat intrarea, astfel corespondentul care planifica să meargă în stânga Nistului pentru a documenta situația din regiune a fost nevoit să facă cale întoarsă.

„Sunt corespondent RIA Novosti și mă aflu în Aeroportul Chișinău. La sosirea din Istanbul, am fost oprit de către vameși la controlul de pașapoarte. După controlul suplimentar al lucrurilor mele, al actelor, după care mi s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. Și-au motivat decizia prin lipsa actului care să confirme înregistrarea la Ministerul de Externe al Moldovei. În prezent sunt în terminalul plecări, aștept să mă reîntorc spre Istanbul”, a relatat jurnalistul.

Ulterior jurnalistul a declarat că pleacă spre Istanbul, însă actele acestuia au fost transmise echipajului aeronavei.

„Pașaportul nu mi-a fost returnat, iar setul de acte pe care le dețineam a fost transmis echipajului aeronavei de la care probabil le voi lua la aterizare”, a relatat corespondentul RIA.

Contactați de echipa TV8.md reprezentanții Poliției de Frontieră ne-au comunicat că persoana respectiv  nu a întrunit condițiile legale pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

„La Aeroportul Chișinău au fost cetățeni străini cărora li s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că nu au fost întrunite condițiile legale pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”, a precizat reprezentanta Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram