/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Război în Ucraina, ziua 174: Alți opt soldați ruși, suspectați de crime de război la Bucea. Șoigu a enumerat prietenii Rusiei

16 august 2022, ora 19:12

​Lumea va pierde în fața terorismului și va ceda în fața șantajului nuclear dacă nu va lua măsuri pentru a preveni un accident la Zaporojie, susţine preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Luni seara, s-au auzit din nou explozii în jurul celei mai mari centrale nucleare din Europa, care este în prezent ocupată de ruşi.

UPDATE Serviciul de securitate ucrainean a identificat încă opt soldați ruși suspectați de crime de război la Bucea, relatează The Guardian.

UPDATE Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a mulțumit prietenilor Rusiei pentru prezența lor la forumul militar Armata 2022 organizat la Moscova, printre statele care au trimis oficiali numărându-se Burundi, Uganda, Sudan și alte țări africane.

UPDATE Ministerul rus al Apărării a declarat marți că Marea Britanie a cerut permisiunea ca avionul său de recunoaştere Boeing RC-135 să survoleze Rusia, o mișcare pe care a numit-o „o provocare deliberată”, relatează Reuters. Totodată, Ministerul a semnat marți contracte de stat pentru fabricarea și furnizarea de rachete balistice și sisteme de apărare aeriană pentru trupele rusești în valoare de peste 500 de miliarde de ruble (aproape 8 miliarde de euro), scrie CNN. 

UPDATE Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat marți că „sabotorii ucraineni” au aruncat în aer șase stâlpi electrici întrerupându operațiunile de la Centrala Nucleară Kursk, relatează presa rusă, relatează CNN și The Guardian.

UPDATE Rusia și Turcia au semnat un contract pentru a expedia în Ankara un al doilea lot de sisteme de apărare antiaeriană S-400, a declarat marți pentru agenția rusă de știri de stat TASS șeful serviciului de cooperare militară al Rusiei, potrivit Reuters.

Achiziția inițială de către Turcia în 2020 a sistemului rusesc S-400 a înfuriat Statele Unite, un aliat al NATO, care ca reacție a impus sancțiuni oficialilor turci din apărare.

UPDATE Vitali Kliciko, primarul Kievului, a afirmat într-un interviu acordat site-ului ucrainean Babel că a fost informat cu privire la iminența unei invazii rusești pe 24 februarie și că nu a dormit deloc în noaptea premergătoare atacului.

Primarul capitalei ucrainene spune că informațiile despre invazia rusească au venit din surse deschise - de la armata ucraineană, informațiile partenerilor occidentali și țările care sprijină Ucraina.

UPDATE O parte a unei căi ferate din regiunea Kursk, în Rusia, a fost aruncată în aer marți, anunță presa rusă, citată de publicația ucraineană Pravda. Calea ferată era folosită doar pentru trenurile de marfă.

Un mecanic de linie a observat că șinele au fost deteriorate. El și-a informat superiorii despre acest lucru, iar aceștia au chemat forțele de securitate. Mai mult de zece polițiști și experți diferiți s-au adunat pentru a inspecta șinele deteriorate.

Anchetatorii estimează că sub șine a fost pus un dispozitiv exploziv cu o greutate de aproape 200 de grame în echivalent TNT, care a fost aruncat în aer.

UPDATE Potrivit guvernatorului regiunii, Vitali Buneciko, două explozii s-au înregistrat în apropierea Jîtomîr ca urmare a atacului cu rachete rusești. Buneciko a mai spus că, potrivit informațiilor preliminare, rachetele au fost lansate de pe teritoriul Belarus, scrie Kyiv Independent.

UPDATE Mai multe explozii au fost auzite la o bază aeriană militară din satul Hvardiiske, nu departe de Simferopol, potrivit Kommersant, citat de Kyiv Independent.

Baza militară se află la aproximativ 93 de kilometri de depozitul de muniții care a fost avariat marți dimineață în apropierea orașului Djankoi, în nordul Crimeei, notează The Guardian.

UPDATE Finlanda va reduce numărul de vize acordate cetățenilor ruși la 10% din numărul actual, a anunțat marți ministrul finlandez de externe, Pekka Haavisto, transmite Reuters.

UPDATE Rusia a mai pierdut 1.880 de tancuri, 4.152 de vehicule blindate de luptă, 3.049 de vehicule și rezervoare de combustibil, 989 de sisteme de artilerie, 263 de rachete multiple. sisteme, 136 sisteme de apărare aeriană, 196 elicoptere, 233 avioane, 790 drone și 15 bărci.

UPDATE Ucraina nu a confirmat sau infirmat oficial responsabilitatea pentru exploziile din Crimeea, însă consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak a scris pe Twitter, după exploziile de astăzi, că există un „risc mare de moarte pentru invadatori și hoți” în zona ocupată de ruși, scrie The Guardian.

UPDATE Șeful administrației ruse a peninsulei Crimeea, Serghei Aksionov, a anunțat că din cauza unei explozii la un depozit de muniții din satul Maiskoe, calea ferată din districtul Djankoi a fost avariată. De asemenea, a început evacuarea populație din zona afectată de explozii. 

„În districtul Djankoi, în urma detonării muniției, calea ferată dintre stațiile Azovsk și Rozizd a fost avariată. Trei trenuri care transportau 2.000 de persoane au fost oprite. Până seara, prin acest tronson ar trebui să treacă încă cinci trenuri care transportă aproape 3.000 de persoane”, a notat Serghei Aksionov.

UPDATE Șeful administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai, a anunțat, marți, că trupele ruse desfășoară o ofensivă masivă din zona rafinăriei de petrol din Lisiceansk, dar apărarea ucraineană rezistă.

UPDATE Administrația desemnată de Moscova în regiunea ucraineană Herson intenționează să organizeze un referendum pe 11 septembrie, potrivit unor surse de la Kremlin. Referendumuri sunt planificate și în alte trei regiuni ucrainene – Donețk, Lugansk și Zaporojie – unde Moscova intenționează să anexeze teritoriile și să le declare o nouă regiune a Rusiei, transmite The Guardian, potrivit G4Media.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a avertizat pe soldaţii ruşi că, dacă vor ataca locul din oraşul Energodar, acum controlat de ruşi, sau îl vor folosi ca bază pentru a trage, atunci vor deveni o „ţintă specială”.

„Dacă prin acţiunile Rusiei se produce o catastrofă, consecinţele ar putea să-i lovească pe cei care pentru moment tac”, a spus el într-un discurs târziu, luni seara, cerând noi sancţiuni asupra sectorului nuclear al Rusiei.

„Dacă acum lumea nu dă dovadă de putere şi hotărâre pentru a apăra o centrală nucleară, va însemna că lumea a pierdut. Cedează şantajului nuclear. Şi acesta poate fi un precedent pe care îl vor vedea alţi terorişti. Mai există o şansă de a preveni această înfrângere”, a precizat preşedintele ucrainean.

UPDATE  O explozie s-a auzit la un depozit de muniții al rușilor din nordul peninsulei Crimeea, scrie Reuters și Nexta.

Șeful administrativ al Crimeei (anexată de ruși în 2014- n.red), Serghei Aksionov, a confirmat exploziile de marți dimineața, precizând că a plecat de urgență în satul Maiskoe de lângă Djankoi. 

„Am plecat în satul Maiskoe, districtul Djankoi. Circumstanțele incidentului sunt investigate. Vă voi informa pe măsură ce informațiile devin disponibile”, a spus Akseonov pe canalul său Telegram, transmite RIA Novosti. Agenția rusă de presă relata că o stație de transformare a luat foc în jurul orei 6 dimineața.

UPDATE  Flota Mării Negre continuă să folosească rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune pentru a sprijini ofensivele terestre, dar în prezent se luptă să exercite un control eficient pe mare, se arată în ultimul raport al ministerului britanic al apărării. Flota Rusiei și-a pierdut nava amiral MOSKVA, o parte semnificativă din avioanele de luptă ale aviației navale și controlul Insulei Șerpilor.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret prin care reintroduce titlul de „Mamă eroină” pentru femeile care au născut şi crescut zece sau mai mulţi copii, recompensându-le cu suma de un milion de ruble, echivalentul a circa 16.000 de euro, transmite agenţia rusă de presă TASS.

UPDATE Explozii la Donețk, regiune ocupată de ruși

UPDATE Orice misiune întreprinsă de agenţia nucleară a ONU pentru a inspecta centrala nucleară Zaporojie din Ucraina nu poate trece prin capitala Kiev deoarece este prea periculos, a declarat marţi un diplomat rus citat de agenţiile de presă de la Moscova, informează Reuters citată de Agerpres.

UPDATE Institutul pentru Studiul Războiului: potențiale diviziuni în tabăra rușilor din Donbas. Luni a circulat o înregistrare video cu împuterniciți ruși din regiunea Lugansk care ar fi refuzat să lupte în regiunea Donețk. Deși ISW nu poate verifica sursa, afirmă că videoclipul face parte dintr-o ”tendință mai mare de diminuare a investițiilor LNR (separatiștii proruși din zona Lugansk) și a moralului pentru a sprijini” războiul Rusiei în Ucraina. În mai, ISW a emis un raport similar cu privire la apelurile făcute de împuterniciții ruși în regiunea Donețk, în care aceștia se plângeau că au fost redistribuiți de la Mariupol la Lugansk.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin a calificat drept „zadarnice” încercările de a anula cultura rusă și Rusia însăși, într-un discurs video ținut la festivalul Tavrida.ART, care a avut loc luni în Crimeea, relatează CNN. 

„Este pur și simplu o prostie. Iar cei care gândesc altfel, din păcate pentru ei, nu au învățat lecțiile istoriei”, a adăugat liderul de la Kremlin.

UPDATE Soldații ucraineni din cadrul Forțelor pentru Operațiuni Speciale au anunțat luni că au zădărnicit o tentativă de pătrundere a forțelor ruse de ocupație pe frontul din Bahmut, relatează Ukrainskaia Pravda. 

„În momentul în care ocupanții ruși au format un grup de recunoaștere și asalt, luptătorii din cadrul Forțelor pentru Operațiuni Speciale plecaseră deja să intercepteze inamicul. Principalul lor obiectiv era să îi împiedice pe ruși să desfășoare formațiuni tactice și să manevreze mai departe pentru a lovi pozițiile Forțelor de Apărare [ucrainene]. Luptătorii Forțelor pentru Operațiuni Speciale au lovit inamicul chiar în momentul în care acesta își aduna forțele în zona de întâlnire”, a transmis Forțele pentru Operațiuni Speciale.

Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Procurorul General Interimar pune cărțile pe masa... despre judecătorii corupți, legi ineficiente si soarta dosarelor de rezonanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS dezvăluie cum războiul din Ucraina a dat peste cap piața de medicamente din Republica Moldova. Invazia Rusiei în Ucraina a avut multiple consecințe economice și sociale inclusiv asupra țării noastre. Una dintre crizele generate de agresiunea militară rusească a fost lipsa de medicamente pentru spitalele din Moldova. Din cauza sistării activității mai multor fabrici și depozite de medicamente din Ucraina și a schimbării lanțurilor de distribuție, mai multe medicamente au ajuns să coste chiar și de două ori mai scump.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De activitatea lor sunt legate cele mai mari așteptări privind reformarea justiției. Un scandal recent arată, însă, că evaluările lor pot avea lacune. Ce secrete ascunde Comisia Pre-vetting? Cutia Neagră PLUS vă dezvăluie numele mai multor membri ai secretariatului Comisiei, ținute în mare secret. Printre ei sunt ofițeri CNA, exponenți din societatea civilă, avocați și chiar angajați ai Parlamentului.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova este ostatica de decenii a Centralei electrice de la Cuciurgan. MGRES, controlată de gigantul energetic rusesc RAE EES și oameni din anturajul lui Vladimir Putin, plasați sub sancțiuni internaționale, nu este doar instrument de șantaj împotriva Chișinăului. O investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS de la TV8, împreună cu redacția Zelenîi List din Ucraina, a scos la iveală grave probleme de mediu provocate de activitatea termocentralei: inundații, poluarea excesivă a aerului și apei, intoxicarea solului mai multor sate ucrainene, ceea ce a determinat o explozie de cazuri de îmbolnăvire de cancer.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Alegerile locale generale vin cu diverse inginerii financiare și scheme frauduloase. În ultimele luni, zeci de primării din Republica Moldova au semnat contracte dubioase de sponsorizare cu o persoană-fantomă din Israel care și-a asumat să finanțeze proiecte locale de zeci de milioane de lei. Nimeni nu l-a văzut sau auzit vreodată pe enigmaticul filantrop. Bărbatul, cu rădăcini și afaceri în Rusia, nu a fost niciodată în Moldova, nu îl leagă nimic de țara noastră, decât doar faptul că este gata să susțină financiar, deocamdată doar pe hârtie, proiectele electorale ale fugarului Ilan Șor. În capcană au picat inclusiv primari de la PAS, partidul de guvernare care i-a declarat război oligarhului fugar.

/VIDEO/ Un interviu oferit de Spînu televiziunii GRT, întrerupt de Constantinov, care a dat buzna în studiou. Cum a reacționat ministrul
/VIDEO/ Un interviu oferit de Spînu televiziunii GRT, întrerupt de Constantinov, care a dat buzna în studiou. Cum a reacționat ministrul
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul
/VIDEO/ TV8, acum și mai aproape de tine! Cum ne poți urmări prin Pachetul de Satelit Svoboda
/VIDEO/ TV8, acum și mai aproape de tine! Cum ne poți urmări prin Pachetul de Satelit Svoboda
/VIDEO/ Mister dezlegat: Cine e tatăl copilului fetiței care a născut la 11 ani
/VIDEO/ Mister dezlegat: Cine e tatăl copilului fetiței care a născut la 11 ani

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

28 martie 2024, ora 22:29

Ideea că Ucraina nu poate câștiga războiul este de fapt rezultatul unei campanii informaționale a Moscovei, care oferă o imagine a adevăratei strategii a Kremlinului și singura sa speranță reală de succes, arată o analiză a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un think-tank cu sediul la Washington. Autorii analizei spun că victoria Kievului este posibilă - și în interesul Occidentului - dacă aliații sfidează dezinformările Rusiei și își mobilizează resursele pentru un efort prelungit de susținere a Ucrainei.

UPDATE Ucraina și Polonia sunt aproape de a ajunge la un acord prin care să-și rezolve disputa privind schimburile comerciale cu produse agricole, spune premierul polonez Donald Tusk. Acesta l-a primit astăzi la Varșovia pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal. Oficialii au vorbit despre protestele fermierilor polonezi de la granița comună a celor două state, dezvoltarea comerțului și a infrastructurii, dar și despre armele pentru Ucraina. După întâlnirea bilaterală urma să aibă loc și o sesiune plenară a delegațiilor cele două țări. Polonia este un susținător ferm al Ucrainei și unul dintre principalii săi aliați în războiul declanșat de Rusia, însă relațiile dintre cele două state s-au înrăutățit pe fondul disputelor economice și a protestelor fermierilor polonezi. Agricultorii din Polonia și din alte state europene se plâng inclusiv pe importurile ieftine din Ucraina.

UPDATE Construcția liniilor și structurilor defensive continuă în toate zonele de front, spune ministerul ucrainean al apărării. „Soldații din trupele de geniu ale Forțelor de Sprijin ale Armatei sapă aproape non-stop tranșee, șanțuri, șanțuri antitanc, construiesc adăposturi și echipează alte fortificații”, se spune într-o postare pe Twitter.

UPDATE Guvernele Poloniei și Ucrainei se întâlnesc joi la Varșovia pentru discuții care speră să ajute la dezamorsarea situației privind importurile de cereale care a provocat proteste în masă ale fermierilor, însă un oficial polonez de rang înalt a declarat că este puțin probabil să se ajungă la un progres.

UPDATE Forțele aeriene ucrainene au spus că Rusia a atacat azi-noapte cu 3 rachete de croazieră X-22 și o rachetă anti-radar X-31P lansate de pe Marea Neagră, o rachetă antiaeriană ghidată S-300 (regiunea Donețk) și 28 de drone explozive lansate din regiunea rusă Kurrsk și din Capul Chauda din Crimeea. „26 de drone de atac Shahed 136/131 au fost distruse în regiunile Odesa, Harkov, Dnipro și Zaporojie”, a scris sursa citată pe Telegram, fără a preciza ce s-a întâmplat cu rachetele trase de ruși.

UPDATE Armata rusă a atacat cu drone regiunea Zaporojie, în noaptea de 28 martie. Șeful administrației militare regionale, Ivan Fedorov, a anunțat acest lucru la 01:58 . El a adăugat ulterior că soldații ruși au efectuat lovituri cu drone asupra caselor private și că două femei au fost rănite. Și la Harkov s-au auzit explozii.

Zaporojie

UPDATE Germania va transfera de urgență 10 mii de obuze în Ucraina. Acest lucru ar trebui să se întâmple în zilele următoare. Șeful centrului de situație ucrainean din cadrul Ministerului german al Apărării, generalul Christian Freuding, a vorbit despre acest lucru într-un interviu pentru DW . Obuzele vor fi luate din arsenalele Bundeswehr. Freuding a menționat că Germania a decis să furnizeze muniție Ucrainei în trei etape, iar această livrare va fi efectuată în prima dintre ele. În același timp, în a doua etapă, Germania a decis să susțină inițiativa Republicii Cehe de a cumpăra obuze pentru Ucraina. Berlinul va suporta costul achiziționării a 180 de mii de obuze - acestea ar trebui să fie transferate la Kiev în a doua jumătate a anului 2024.

UPDATE Republica Cehă a alocat bani suplimentari pentru achiziționarea de muniție pentru Ucraina. Potrivit publicației Ceske Noviny, premierul Petr Fiala nu a menționat suma. Potrivit acestuia, 20 de țări s-au alăturat inițiativei. Muniția va ajunge în Ucraina în câteva săptămâni sau luni, ceea ce afectează deja situația de pe câmpul de luptă. 

UPDATE Exodul corporațiilor din Rusia după invadarea Ucrainei în 2022 a costat companiile străine peste 107 miliarde de dolari în deprecieri și venituri pierdute, arată o analiză Reuters a bilanțurilor și rapoartelor companiilor. Volumul pierderilor a crescut cu o treime de la ultimul calcul din august anul trecut, ceea ce subliniază atât amploarea loviturii financiare încasate de mediul corporatist din cauza invaziei Moscovei, cât și pierderea bruscă de expertiză occidentală din economia Rusiei.

UPDATE Letonia expulzează un diplomat rus pentru discreditarea instituţiilor statului şi incitare la ură. La cererea Ministerului de Externe, diplomatul trebuie să părăsească Letonia înainte de 10 aprilie.

UPDATE Rusia este deranjată de modernizarea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu din România. Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre sunt menite să pregătească aliații pentru o eventuală ciocnire cu Rusia, a afirmat Ministerul de Externe de la Moscova pentru RIA Novosti.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 763: Atac la Harkov și victorie pentru ucraineni. Zelenski cere din nou apărare antiaerienă
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 762: Navă atacată, demitere-surpriză și amenințare pentru Rusia. Zelenski: „Putin e o fiară bolnavă”
/VIDEO/ Copii, lăsați contra bani, dar fără acte, în familia unei străine. „L-a lovit cu capul de sobă”. Reacția autorităților
/VIDEO/ Copii, lăsați contra bani, dar fără acte, în familia unei străine. „L-a lovit cu capul de sobă”. Reacția autorităților
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ UPDATE: Focuri de armă la Crocus City Hall de la Moscova. Sunt cel puțin 40 morți și 100 de răniți
/VIDEO/ UPDATE: Focuri de armă la Crocus City Hall de la Moscova. Sunt cel puțin 40 morți și 100 de răniți
/VIDEO/ TV8, acum și mai aproape de tine! Cum ne poți urmări prin Pachetul de Satelit Svoboda
/VIDEO/ TV8, acum și mai aproape de tine! Cum ne poți urmări prin Pachetul de Satelit Svoboda
Mărturiile unei moldovence, pasageră în avionul lovit de fulger: „Noi am auzit. A fost stresant”
Mărturiile unei moldovence, pasageră în avionul lovit de fulger: „Noi am auzit. A fost stresant”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram