Război în Ucraina, ziua 471: Lupte grele, risc atomic, alerta lui Prigojin și explozie în Rusia! Zelenski: „Putin e un dezastru”

/VIDEO/ Popșoi explică cum a cumpărat baza de odihnă cu 60 de mii de euro. „Am investit cum am considerat, nu am garanția că va fi succes”

26 mai 2023, ora 07:15

Baza de odihnă de la Vadul lui Vodă, cumpărată de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, și devenită subiect de investigație la Cutia Neagră PLUS, este o investiție din bani munciți onest, corect și transparent. Cel puțin asta susține deputatul, care speră ca baza de odihnă să devină o afacere de familie. Cu toate acestea, Mihai Popșoi a menționat că nu are nicio garanție că afacerea va fi un succes. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 25 mai a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit vicepreședintelui Legislativului, clădirea cu trei etaje, cumpărată cu suma de 60.000 de euro, a fost construită în perioada 2006-2009, dar a suferit daune în urma inundațiilor din 2008, fiind acoperită de doi metri de apă. Imobilul în cauză nu este conectat la rețeaua de apă, canalizare și electricitate, necesitând investiții semnificative pentru a fi funcțional. 

„Acest bun nefinalizat a fost construit în 2006-2009. A nimerit în inundația din 2008, care a acoperit zona de odihnă sub doi metri de apă. Este un obiect comercial nefinalizat, neracordat la apă, canalizare, electricitate. Aceste costuri de racordare sunt foarte mari, acum mă confrunt cu această fericire și în acest context, valoarea este justificată”, a spus Mihai Popșoi.

Deputatul a explicat că banii investiți în această afacere provin inclusiv din vânzarea unui apartament deținut de el de mult timp.

„Cel care economisește și muncește, acela are, e de bun-simț. Mi-am cumpărat mașină și din restul banilor, am investit, așa cum am considerat, banii munciți onest, corect, transparent.

Eu am vândut un apartament pe care-l aveam în proprietate demult și banii munciți onest i-am investit în această afacere. Părinții mei au lucrat toată viața angajați la o bază de odihnă de la Vadul lui Vodă și sper să fie o afacere de familie, nici pe de parte, nu am garanția că va fi de succes”, a menționat deputatul.

Popșoi ne-a prezentat și contractul de vânzare-cumpărare, conform căruia prețul vânzării bunului imobil înstrăinat, stabilit de părțile contractante, este de 60.000 euro, ceea ce la momentul autorizării prezentului contract, conform cursului valutar, era de 1.176.000 de lei. Valoarea estimată a bunului este de 416.000 de lei.

Vicepreședintele Parlamentului a precizat că nu are motiv să acționeze TV8 în judecată, dar ar avea față de cei care ar fi insinuat că valoarea bunului este cu mult mai mare.

„Cei care au vociferat o anumită sumă, aș avea motiv să-i dau în judecată, dar nu o voi face, pentru că nu vreau să le fac reclamă”, a punctat Mihai Popșoi.

TV8.md reamintește că baza de odihnă „Cristina”, cumpărată de Popșoi în 2022, a fost unul dintre subiectele investigației Cutia Neagră PLUS de pe 1 mai, reporterii analizând cele mai scumpe achiziții ale deputaților din ultimul an.

Noua achiziție a lui Mihai Popșoi, clădirea cu trei etaje, a fost indicată în declarația de avere drept „spațiu comercial”, pentru care a plătit 60 de mii de euro.

Întrebat de reporterul Cutiei Negre ce fel de imobil a cumpărat, Mihai Popșoi a evitat să spună, motivând că se află la etapa de construcție și nu știe, deocamdată, ce va fi acolo.

După ce l-am anunțat că am localizat construcția aflată pe malul Nistrului, vicepreședintele Parlamentului a recunoscut că a investit într-un imobil din domeniul turismului.

Imobilul în care a investit familia Popșoi este de fapt o veche bază de odihnă. Clădirea de 236 de metri pătrați, indicată în declarația de avere a deputatului, a fost construită în anul 2009. Este situată chiar la poarta complexului care ocupă 18 ari de teren. Căsuțele aflate pe teritoriu nu figurează în actele cadastrale, pentru că nu ar fi construcții capitale.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, s-a plâns de birocrația din instituțiile de stat atunci când l-am întrebat când va deschide porțile bazei de odihnă pentru oaspeți. 

„În dependență de cum va merge procesul de construcție, pentru că e foarte anevoios. E foarte greu în Republica Moldova să construiești, să dezvolți economia. Sunt foarte multe documente, avize și lucrul durează foarte mult. Probabil e salutabilă inițiativa domnului Alaiba de a mai reduce din această povară birocratică”, a spus Popșoi.

INVESTIGAȚIE/ Bază de odihnă la Nistru și apartament de clasa „premium”, achizițiile deputaților Mihai Popșoi și Adrian Albu
/DOC/ Mașină cumpărată în 2022 și spațiu comercial: Averea vicepreședintelui Parlamentului, Mihail Popșoi
/VIDEO/ Spînu îl dă în judecată pe Usatîi: „Nu am ce discuta cu dvs., spuneți minciuni!”. Ce a declanșat „războiul”
/VIDEO/ Spînu îl dă în judecată pe Usatîi: „Nu am ce discuta cu dvs., spuneți minciuni!”. Ce a declanșat „războiul”
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
/VIDEO/ Versuri eminesciene și influențe de muzică electronică: Cum sună noua colaborare a Irinei Rimes cu un artist român
/VIDEO/ Versuri eminesciene și influențe de muzică electronică: Cum sună noua colaborare a Irinei Rimes cu un artist român
/VIDEO/ Tragedie pe o plajă din Egipt: Un turist din Rusia a fost ucis de un rechin în Marea Roșie
/VIDEO/ Tragedie pe o plajă din Egipt: Un turist din Rusia a fost ucis de un rechin în Marea Roșie
Război în Ucraina, ziua 470: Efect de bombă atomică, ziua Z și vizita lui Zelenski la Herson. WP: Kievul a început contraofensiva
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 470: Efect de bombă atomică, ziua Z și vizita lui Zelenski la Herson. WP: Kievul a început contraofensiva

/VIDEO/ Critici dure în Parlament, la adresa deputaților adunați la Ambasada Rusiei: „Să vedem unde se află slugile poporului”

09 iunie 2023, ora 14:06

Deputatul PAS, Adrian Cheptonar, a condamnat participarea unor deputați moldoveni la evenimentul organizat de Ambasada Rusiei de la Chișinău, cu ocazia zilei naționale.

„Scurtă intervenție unde se află unii robi ai poporului? Să profităm de ocazie să aflăm unde se află slugile poporului”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Deputatul Adrian Cheptonar s-a arătat nemulțumit că deputații din opoziție participă în timpul ședinței Legislativului la un eveniment dedicat statului rus.

 „Cu ocazia zilei naționale a Federației teroriste Ruse, un număr de deputați ai Republicii Moldova, aflați în slugărnicia Kremlinului, au mers și au vizitat în timpul ședinței Parlamentului, au mers la sărbătorirea Zilei Rusiei: Eduard Smernov, Fiodor Găgăuz, Bogdan Țîrdea, Grigore Novac, Vlad Batrîncea, Vladimir Voronin și alții. Cumva mie îmi pare extraordinar ca deputații, în timpul ședinței Parlamentului, să meargă la recepție la Ambasada statului agresor. Trebuie să condamnăm asta”, a spus deputatul.

„Asta ei pot, de asta sunt capabili”, a intervenit Igor Grosu.

TV8.md amintește că o reuniune are loc la Ambasada Rusiei de la Chișinău, cu ocazia zilei naționale a Federației Ruse, marcată pe 12 iunie. Instituția a chemat la un eveniment mai mulți politicieni moldoveni. 

Reporterul TV8 i-a surprins la poarta Ambasadei pe deputatul PCRM, Vladimir Voronin, deputatul Vasile Bolea și ex-deputatul comunist Mark Tkaciuk.

Voronin și Bolea au recuzat să ofere comentarii, în schimb Tkaciuk a spus care e scopul evenimentului. 

„În contextul zilei naționale a Rusiei, colegii de la Ambasadă au decis să ne cheme. Asta nu schimbă poziția noastră în raport cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. (...) Ucraina trebuie să-și păstreze integritatea teritorială. Trupe străine pe teritoriul Ucrainei nu trebuie să fie. Suntem împotriva războiului. Ce va fi la eveniment nu știm”, a spus în context Mark Tkaciuk.

/VIDEO/ Voronin, Bolea și Tkaciuk, surprinși la Ambasada Rusiei de la Chișinău: Motivul reuniunii
Nina Crețu și-a sărbătorit ziua de naștere. Cum și-a felicitat Renato Usatîi iubita: „Ziua ta e importantă, dar gazul e scump”
/VIDEO/ Nina Crețu și-a sărbătorit ziua de naștere. Cum și-a felicitat Renato Usatîi iubita: „Ziua ta e importantă, dar gazul e scump”
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
Ultima oră! SUA aplică sancțiuni împotriva membrilor unui grup care a încercat să destabilizeze situația din Republica Moldova
Ultima oră! SUA aplică sancțiuni împotriva membrilor unui grup care a încercat să destabilizeze situația din Republica Moldova
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram