Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

social

/FOTO/ „Mucegai” la Ministerul Sănătății. Nemerenco îi provoacă pe socialiști: „Publicați poze din birourile dumneavoastră de lux”

22 septembrie 2022, ora 22:28
Distribuie:

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a publicat mai multe imagini cu birourile celor de la Minister, care ar fi într-o stare deplorabilă. Se întâmplă după ce în timpul ședinței Parlamentului, deputații socialiști au acuzat Guvernul că ar aloca bani „în detrimentul oamenilor” și anume 4,5 milioane de lei pentru reparația sediului Ministerului Sănătății.

„Deputații socialiști în timpul ședinței Parlamentului (moțiunea de cenzură) au învinuit Guvernul că își alocă resurse sie în detrimentul oamenilor, și a fost remarcat Ministerul Sănătății care a beneficiat de 4,5 milioane de lei din buget pentru reparația edificiului, în loc să transfere spitalelor sau altor instituții.

O să public pozele birourilor în care activează colegii mei de la minister, oamenii pe umerii cărora a fost gestionarea a circa trei ani de pandemie”, a scris Ala Nemerenco, pe Facebook.

Totodată, ministra i-a provocat pe deputații socialiști: „să aveți curajul să publicați poze din birourile dumneavoastră de lux. Eu le public pe ale Ministerului”.

„Da, acolo e zăpadă, zăpada care intră iarna prin geamuri. Și colegii o șterg dimineața. Și ce e prin colțuri, e mucegai. Iată una din minciunile cu care manipulează tovarășii. Permanent. Și minciuni din astea cu duiumul”, a punctat Nemerenco.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Expoziție a construcțiilor ilegale din Chișinău: „Cum putem să vorbim despre un oraș confortabil?”

03 octombrie 2022, ora 14:58
Distribuie:

În Chișinău a fost inaugurată o expoziție a construcțiilor ilegale. Expoziția, inaugurată de fracțiunea PAS din CMC urmărește să atragă atenția locuitorilor Capitalei și în special pe cea a Primăriei, asupra acestui „fenomen”. Potrivit vicepreședintei fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, ambuteiajele din oraș, lipsa locurilor de parcare, murdăria, lipsa locurilor în grădinițe și școli, transportul public supraaglomerat sunt rezultatul construcțiilor ilegale susținute de edilul capitalei, Ion Ceban. 

„Recent, Ceban vorbea la un eveniment despre posibilități de amenajare a infrastructurii sociale din Chișinău. Cuvinte voluptoase despre cum poate fi cândva. Cum putem să vorbim despre un oraș confortabil în condițiile în care el este total inconfortabil? Părinții se confruntă și se trezesc că nu au unde duce copii la grădinițe, nu au terenuri de joacă corespunzătoare la numărul de locatari. De ce? Pentru că așa se avizează proiectele de primărie, nu au suficiente locuri de parcare, de zone verzi nici nu mai vorbim, dar în schimb avem blocuri peste blocuri fără un confort minim necesar în preajmă.” a spus Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC.

Zinaida Popa a menționat că până în prezent primarul capitalei, Ion „nu a făcut nimic pentru a opri construcțiile ilegale, chiar dacă cadrul legal a fost elaborat. Ba mai mult, acesta adună bani pentru partid prin protejarea schemelor mafiei imobiliare, face parteneriate cu proprietarii companiilor de construcții și închide ochii la ilegalitățile din domeniul construcțiilor în Chișinău.

Amintim că Guvernul și Parlamentul a elaborat cadrul legal pentru demolarea construcțiilor ilegale, a înăsprit pedepsele și a întărit protecția monumentelor istorice. Astfel, companiile care vor încălca normativele în construcții vor plăti amenzi de 75.000 lei pentru fiecare încălcare. Funcționarii publici care emit autorizații ilegale vor fi și ei amendați și sancționați cu interdicția de a ocupa funcții publice pe viitor. 

 

 

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram