Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

social

Alertă în stânga Nistrului! Tiraspolul a instituit cod roșu de pericol terorist

26 aprilie 2022, ora 11:55
Distribuie:

Alertă în stânga Nistrului. Pretinsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist, după explozia de luni în sediul MGB-ului transnistrean și cele din Maiac. 

Decizia a fost luată la ședința de marți, 26 aprilie, a Consiliului de Securitate din stânga Nistrului. 

Membrii Consiliului de Securitate au stabilit un „nive critic” de securitate. 

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Securitate, se confirmă și un al treilea atac, asupra unei unități militare de la Parcani. Mai multe canale de Telegram au scris luni seară despre acest lucru, însă nu exista o confirmare oficială. 

În seara de 25 aprilie, în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa zisul MGB, a avut loc o explozie. Nu se știe, deocamdată, sursa deflagrației. Presa din stânga Nistrului scrie că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime. 

În scurt timp, staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență.

Marți dimineață, 26 aprilie, MVD-ul de la Tiraspol a anunțat că au avut loc două explozii în Maiac, o localitate din raionul Grigoriopol. Ținta ar fi fost două antene de radiocomunicații. 

Între timp, președinta R. Moldova, Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Membrii CSS se întrunesc la ora 13:00, iar ulterior vor fi făcute declarații pentru presă. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram