Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

social

/VIDEO/ Explozii în Maiac, stânga Nistrului: Ținta - două antene de radiocomunicații, care au fost aruncate în aer

26 aprilie 2022, ora 09:56
Distribuie:

Explozii în orășelul Maiac, raionul Grigoriopol, din stânga Nistrului. Ținta ar fi fost două antene de radiotelecomunicații, construite în anii `60, care au fost aruncate în aer. Informația este confirmată de așa-zisul minister de interne de la Tiraspol.  Prima deflagrație s-a produs la ora 06:40, iar a doua - în jurul orei 07:05. 

Pe mai multe canale de Telegram au apărut și imagini video cu momentul unei deflagrații. Cele două antene, cu o înălțime de circa 100 de metri, transmiteau posturi de radio din Federația Rusă. 

La fața locului au intervenit serviciile de urgență și miliția, iar zona a fost încercuită. Presa transnistreană scrie că nu există victime. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Cine este noua șefă a Misiunii OSCE în R. Moldova: Funcțiile deținute la Washington și misiunea sa în conflictul transnistrean

Foto: OSCE
03 octombrie 2022, ora 13:48
Distribuie:

Misiunea OSCE în Republica Moldova are un nou șef. Este vorba de ambasadoarea Kelly Keiderling, care a fost numit în funcție de către Președinția poloneză OSCE. Aceasta preia mandatul începând de luni, trei octombrie și va activa în calitate de mediator OSCE în procesul de reglementare transnistreană.

Ambasadorul Keiderling îi succedează pe Dr. Claus Neukirch, care și-a încheiat mandatul de șef al misiunii în septembrie.

„Sunt încântată să-mi asum acest post important în acest moment fluid și provocator pentru procesul de reglementare transnistreană. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu autoritățile de la Chișinău și Tiraspol și cu ceilalți 5+2 participanți pentru a continua și a alimenta negocierile pentru reintegrarea Transnistriei în Republica Moldova. Mandatul Misiunii OSCE – de a soluționa conflictul transnistrean în toate aspectele sale – rămâne obiectivul nobil al statelor participante OSCE”, a declarat Keiderling.

Anterior, Keiderling a fost ambasadoarea SUA în Uruguay, adjunct al șefului de misiune al Ambasadei SUA la Chișinău și adjunct al șefului de misiune în calitate de însărcinat cu afaceri la Ambasada SUA la Caracas, Venezuela. 

Ambasadoarea Keiderling a deținut funcții diplomatice la misiunile SUA în Kârgâzstan, Cuba, Botswana, Republica Dominicană, Etiopia și Zambia, precum și funcții multiple la Washington, D.C. 

Potrivit acesteia, prioritățile-cheie ale Misiunii OSCE în Moldova sunt de a contribui la realizarea unei reglementări politice de durată și cuprinzătoare a conflictului transnistrean bazată pe integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute internațional, cu statut special pentru Transnistria.

Mandatul Misiunii OSCE în Moldova este aprobat și reînnoit în fiecare an de către toate cele 57 de state participante OSCE, inclusiv Republica Moldova.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram