/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

social

/VIDEO/ Starea „buncărelor din Chișinău”: Câte sunt, unde se află și câte persoane se pot adăposti în caz de pericol

18 februarie 2023, ora 22:04

Cu un război sângeros la hotar, ce durează aproape un an de zile, în Republica Moldova a început să se discute tot mai des despre starea adăposturilor civile - subiect dat uitării după destrămarea Uniunii Sovietice. Câte sunt la număr? Unde și în ce stare se află? Câte persoane își pot găsi refugiul în ele? Sunt câteva dintre întrebările adresate instituțiilor responsabile de menținerea acestor spații. Răspunsurile lor nu încurajează deloc. 

Ultimul control efectuat de Agenția pentru Supraveghere Tehnică scoate la suprafață o mulțime de neajunsuri, dar și faptul că numărul de adăposturi s-a redus, fiind acum doar 174. Toate însă acestea sunt într-o stare nesatisfăcătoare și nu pot oferi protecție corespunzătoare oamenilor. Totuși, unele întreprinderi reușesc să le mențină funcționale, cum ar fi adăpostul de la Aeroport ori de la combinatul de panificație Franzeluța. Între timp, salvatorii și pompierii au elaborat o hartă interactivă, cu posibilele locuri de refugiu. Printre acestea, se regăsesc pasajele și parcările subterane, dar și zeci de subsoluri ale blocurilor de locuit.

În centrul vechi al Chișinăului se găsesc o mulțime de pivnițe vechi de câteva sute de ani. În perioada sovietică, spațiile au fost transformate în adăposturi civile pentru orășeni. În imagini vedeți curtea unei case, situată la intersecția Nicolae Iorga și Mihail Kogâlniceanu, clădire ce figurează ca monument de arhitectură de însemnătate naţională. 

Intrarea în vechea pivniță s-a dovedit a fi destul de anevoioasă.

Și mai deplorabil arată beciul pe care l-am descoperit într-o curte urbană, de pe strada Vlaicu Pârcălab, la fel din centrul Capitalei. 

Aceste spații de refugiu însă nu se regăsesc pe harta interactivă a adăposturilor civile, elaborată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, ca urmare a amenințările din regiune. Aici, în schimb, găsim peste o mie de alte construcții ce sunt recomandate pentru a fi folosite în caz de necesitate. 

O adresă pe care am găsit-o pe harta elaborată de IGSU, ca adăpost, vorbim acum ipotetic, în caz de bombardament, este și această parcare subterană. E un bloc situat pe strada Alecsandri 105. Vedem însă că ușa este închisă, probabil locatarii blocului au acces cu un card special.

Încă un eventual adăpost în caz de bombardament am găsit în acest bloc. La subsol. Este vorba de o clădire cu patru etaje de pe strada Calea Orheiului. 

În prezent, inspectarea construcțiilor de protecție civilă este o atribuție a Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Într-o discuție la acest subiect cu șeful adjunct al Direcției supravegherea de stat a măsurilor contra incendiu și protecției civile, aflăm că astfel de controale sunt efectuate anual, conform dispozițiilor de Guvern. Ultima inspectare a avut loc în luna martie, anul trecut. 

Inspectorii au depistat că din cele 227 de clădiri, câte erau la evidență în urmă cu cinci ani, în prezent au rămas doar 174 de adăposturi. Din lipsă de bani ori de interes, unele au fost lăsate de izbeliște și au devenit ruine. În alte cinci edificii, inspectorilor nu li s-a permis accesul. 

Concluzia generală este că toate aceste adăposturi se află într-o stare nesatisfăcătoare, după ce s-a constatat că instalațiile de ventilare și electrice sunt învechite, lipsesc fișele tehnice și inventarul, nu sunt persoane responsabile de menținerea corectă a adăposturilor. Unele clădiri sunt inundate, fiind imposibil de a fi folosite. 

Un exemplu de adăpost civil bine întreținut este cel care aparține celui mai mare combinat de panificație din țară - Franzeluța. Încăperea situată în subsolul blocului cu trei etaje a Fabricii de Paste Făinoase, are o suprafață de 100 de metri pătrați și se pot refugia 200 de persoane. Încăperea are 2 intrări și o ieșire, dispune de instalații de ventilare și condiționare, instalații de iluminare, apă, telefonie fixă și altele. 

Și posturile de salvatori și pompieri din țară au spații de adăpost pentru angajații din tură. Am reușit să filmăm în Detașamentul din sectorul Rîșcani, unde am descoperit încăperi parcă încremenite în timp.

Anul trecut, alertate de războiul din țara vecină, autoritățile noastre au elaborat un regulament privind exploatarea construcțiilor de protecție, unde sunt descrise toate acțiunile ce trebuiesc întreprinse în acest sens și cerințele față de gestionarii acestor construcții. Documentul însă urmează să fie votat de Guvern. 

Oamenii habar nu au unde trebuie să se refugieze în caz de pericol. E mai simplu pentru cei care locuiesc la sol și au beciuri, pentru că astfel de încăperi sunt recomandate ca loc de adăpost temporar.

„Acest lucru nu se va întâmpla, sunt convinsă. Unde? În Parlament vom merge, vom cere protecție de la Parlament, au așa niște buncăre! Ne vom ascunde la Parlament, împreună cu guvernarea”. 

„Nu cred că țara voastră va avea nevoie de așa ceva. Eu sunt din Ucraina. Țara voastră nu va avea nevoie. Cred că totul va fi bine. Încă puțin și totul se va termina”.

Revenind la harta interactivă a adăposturilor de protecție, am descoperit că din listă lipsește și faimosul buncăr de cândva, din pădurea satului Olișcani, raionul Șoldănești. Construcţia reprezintă un bloc cu două cilindre, fiecare cu diametrul de 36 de metri şi adâncimea de 60 de metri. De trei decenii, adică de la prăbuşirea imperiului sovietic și până în prezent, pe acest şantier, care cândva aparținea unei baze militare, nu se mai fac niciun fel de lucrări. Pe atunci, acesta era considerat obiect strategic de importanţă națională.

Potrivit analizelor oficiale, cheltuielile totale anuale de întreținere a unui adăpost de protecție civilă constituie, în medie, 117 mii de lei. În aceste costuri intră menținerea instalațiilor, salarizarea persoanelor responsabile, procurarea mobilierului necesar și alte cheltuieli. 

Un reportaj de Veronica Gherbovețchii 

Imagine și montaj de Vlad Glinjan

/VIDEO/ Cioplește durerile țăranilor în lemn: Povestea unui meșter de valoare din valea Nistrului Orb
/VIDEO/ Giganții care devin ruine: Greșeala care a distrus uzine și fabrici uriașe din Moldova. Planul oficialilor de acum
/VIDEO/ Poveste care inspiră: O tânără din Chișinău produce hârtie din deșeuri
/VIDEO/ Poveste care inspiră: O tânără din Chișinău produce hârtie din deșeuri
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
 Tragedie în timpul meciului de fotbal: Un tânăr de 24 de ani a murit, după ce s-a prăbușit pe teren
Tragedie în timpul meciului de fotbal: Un tânăr de 24 de ani a murit, după ce s-a prăbușit pe teren
/VIDEO/ Call centru pentru spălarea banilor: Convingeau cetățeni străini să „investească” în burse de valori, dar îi trăgeau pe sfoară
/VIDEO/ Call centru pentru spălarea banilor: Convingeau cetățeni străini să „investească” în burse de valori, dar îi trăgeau pe sfoară
Ministrul Infrastructurii a investit anul trecut într-un apartament la București. „Este în faza de construcție, nu este unul gata”
Ministrul Infrastructurii a investit anul trecut într-un apartament la București. „Este în faza de construcție, nu este unul gata”

Ministrul Infrastructurii a investit anul trecut într-un apartament la București. „Este în faza de construcție, nu este unul gata”

missing
18 aprilie 2024, ora 22:13

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a investit anul trecut într-un apartament la București. Locuința este trecută și în declarația de avere, însă în document nu este specificată nici țara, și nici localitatea în care aceasta se află. Invitat în ediția de joi,  18 aprilie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Spînu a spus că apartamentul reprezintă o investiție.

„Este un apartament în București. Nu este unul gata, am făcut o investiție. Este o construcție la prima etapă. Nu este un apartament gata”, a menționat Andrei Spînu.

Potrivit ministrului, apartamentul va avea totuși o suprafață mai mare decât 59 de metri pătrați, așa cum este indicat în declarația de avere și interese personale. Oficialul nu a menționat, însă, care va fi într-un final suprafața exactă a locuinței. 

Potrivit declarației de avere pentru anul trecut, Andrei Spînu a obținut venituri mai mari decât președintă, prim-ministru și șeful Parlamentului împreună. Cel puțin asta reiese din declarațiile de avere depuse de oficiali la Autoritatea Națională de Integritate. În total, Spînu a câștigat peste 4.000.000 de lei anul trecut, adică de trei ori mai mult decât veniturile declarate de Dorin Recean, aproape șase ori mai mult decât cele ale lui Igor Grosu și aproximativ opt ori mai mult decât ale Maiei Sandu.

Mai exact, pentru anul 2023, șefa statului a declarat venituri de peste 511.000 de lei, președintele Parlamentului - circa 679.000 de lei, premierul - peste 1.285.000 de lei, în timp ce ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale - circa 4.063.000 de lei.

Conform declarației de avere, Andrei Spînu a ridicat 140.446 de lei salariu de la Președinție și circa 395.000 de lei leafă de la Guvern, inclusiv costuri pentru deplasări de serviciu în străinătate.

Grosul câștigurilor în 2023 a venit de peste hotare. Ministrul a declarat dividende de 184.000 de euro, adică echivalentul a 3,5 milioane de lei. De asemenea, Andrei Spînu a indicat în declarația de avere 10.260 de lei din alte surse.

Familia Spînu locuiește într-o casă de 125 de metri pătrați pe care a evaluat-o la 4,72 milioane de lei și se plimbă cu două mașini - un Audi Q5 de peste 19.000 de euro și un Volkswagen Tiguan de 25 de mii de euro. 

Ministrul a declarat 11 conturi bancare, dintre care 10 pe numele lui, în care deține circa 950.000 de lei.

De asemenea, a indicat acțiuni la companii cu sediul în Marea Britanie, SUA, Franța, Hong Kong și Estonia, printre care: Airbus, Apple, Boeing, Microsoft, Bloombrain OU și altele.

La capitolul cheltuieli, familia Spînu a dat 35.000 de euro pentru turism/tratament, 12.800 de euro pentru servicii educaționale, 237.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, iar reparația bunurilor imobile l-a costat circa 62.800 de lei.

Și magistratul Oleg Melniciuc a cumpărat anul trecut un apartament în România, în orașul Voluntari. Melniciuc spune că nu intenționează să se mute, dar că a făcut achiziția reieșind din situația de securitate. 

Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Evenimentele de familie îi aduc bașcanei Găgăuziei venituri mult mai mari decât activitatea în Comitetul Executiv al regiunii. Numai la ziua sa de naștere, Evghenia Guțul a declarat cadouri bănești de peste 7 mii de euro. /Crește numărul cazurilor de rujeolă la Centrul de refugiați din Chișinău. Sunt deja 11 pacienți confirmați- toți copii nevaccinați, cu vârste cuprinse între 2 și 17 an. /De astăzi, plătim mai puțin pentru lumină și căldură. Deciziile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost publicate în Monitorul Oficial.

/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Smochine crescute în Moldova. Pomicultorul își laudă roada: „Pun fotografii pe Facebook și imediat vând”
/VIDEO/ Smochine crescute în Moldova. Pomicultorul își laudă roada: „Pun fotografii pe Facebook și imediat vând”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 781: Atac mortal, punct fierbinte și „risc serios”. Sîrski: „Situația s-a deteriorat considerabil la Est”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 781: Atac mortal, punct fierbinte și „risc serios”. Sîrski: „Situația s-a deteriorat considerabil la Est”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram