/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 848: Atacuri nocturne la Kiev și soldat decapitat. Ucraina ar putea semna un acord de securitate cu UE

social

/VIDEO/ Câte un milion de lei pentru victimele accidentelor. Cum poți primi bani din Fondul de Protecție a Victimelor Străzii

27 februarie 2023, ora 10:00

Pentru familia lui Vladimir, Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule a achitat suma maximă, prevăzută în legislație. Milionul de lei a fost luat din Fondul de Protecție a Victimelor Străzii. Și asta pentru că taximetristul care l-a accidentat nu deținea o poliță de asigurare RCA, respectiv, daunele au fost oferite din acest fond, creat special pentru a proteja victimele accidentelor comise de șoferi neasigurați ori care rămân neidentificați. 

Recent, biroul a mai achitat circa un milion de lei. Este cazul accidentului cumplit ce s-a produs în sectorul Buiucani, atunci când un Porsche a intrat violent într-un troleibuz, avariindu-l. Ancheta a stabilit că femeia nu era asigurată auto.

„Sunt două cazuri unde biroul a achitat din Fondul de Protecție a Victimelor Străzii 1.000.000 de lei. Un caz pentru vătămări corporale unui copil, accidentat pe trecerea de pietoni. Și un caz unde s-a atins practic plafonul, a fost o situație foarte mediatizată, șoferița unui Porsche care a accidentat un troleibuz. Troleibuzul a fost deteriorat în așa fel încât am achitat plafonul maxim pentru că nu deținea un RCA valabil”, a spus directoarea executivă a Biroului Național al Asigurătorilor de Autovehicule, Alina Osoianu.

Cu alte cuvinte, șoferița care se afla la volanul Porsche-ului nu deținea o poliță de asigurare RCA. Din cauza impactului devastator, atât ea, cât și pasagerul de pe bancheta din față și-au pierdut viața. Au avut de suferit și peste 20 de pasageri care, în momentul loviturii puternice, se aflau în troleibuz.

„Șoferul nu a avut de suferit. Lovitura a fost mai puternică în partea de spate. Deci au avut de suferit mai mult acei pasageri”, a menționat șeful Regiei Transport Electric, Dorin Ciornîi.

În urma acestui tragic accident, și troleibuzul a fost avariat semnificativ. 

Era nevoie de o sumă mare de bani pentru a acoperi daunele materiale. Dar pentru că șoferița nu deținea polița RCA, respectiv aceste mijloace nu puteau fi cerute de la vreo companie de asigurări. În aceste condiții, Fondul de Protecție a Victimelor Străzii, gestionat de Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule, a acordat circa un milion de lei pentru reparația troleibuzului, fiind limita de despăgubire prevăzută de legislație. 

Potrivit legislației naționale, daunele se acordă în două situații: atunci când șoferul vinovat de producerea accidentului nu deține o poliță RCA sau când șoferul nu este identificat.

„Orice cetățean care procură un RCA contribuie direct la formarea la acest fond. A doua sursă de venit e restabilirea mijloacelor financiare care au fost achitate din fond persoanelor păgubite din cauza persoanelor care sunt vinovate de producerea accidentelor rutiere și nu dețineau poliția RCA, la momentul comiterii”, a subliniat Alina Osoianu.

De la an la an, sumele disponibile în acest fond sunt în continuă creștere: „La 31 decembrie 2022, aveam un fond disponibil de 27 de milioane de lei. Este un fond în creștere. Dacă e să vorbim prin comparație, atunci în anul 2020, am acumulat venituri în fond de 7 milioane, în 2021 - de la 10 milioane, iar 2022 - de 12 milioane”. 

Deși fondul a fost creat în 2006, puțină lume știe de existența acestuia și de posibilitatea de a solicita bani, pentru a-și acoperi daunele suportate de pe urma accidentelor rutiere. 

„De regulă, oamenii află în momentul în care sunt într-o situație de accident și constată că persoana vinovată nu deține un RCA. Oamenii se adresează la organele de poliție, se verifică dacă deține o poliță valabilă și i se comunică persoanei păgubite că are dreptul să depună o cerere la BNAA. Și noi facem campanii de informare, pe rețelele sociale, unde am descris cum se pot adresa la acest fond, temeiurile și altele”, a zis directoarea executivă a Biroului Național al Asigurătorilor de Autovehicule, Alina Osoianu.

Pe de altă parte, este în creștere și numărul dosarelor plătite. Astfel, dacă în anul 2020, Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule a achitat mijloace financiare în circa 227 de dosare, în următorul an numărul cazurilor a crescut până la 275. Anul trecut însă, a fost un număr record de dosare plătite: în premieră, din fondul de protecție au fost oferiți bani în cadrul a 383 de dosare: „O daună medie per dosar, în anul 2022, a fost de circa 27 de mii de lei”. 

Statistica arată că în Republica Moldova, gradul de cuprindere a asigurărilor auto obligatorii de stat este de doar 65 la sută, fiind unul destul de scăzut. Prin comparație, în țările europene, acest grad este de circa 98 la sută: „Dacă nu deține un RCA valabil, atunci persoana va fi obligată să restituie toate mijloacele ce au fost utilizate din fond și achitate unei persoane păgubite în rezultatul accidentului”. 

Există și vești încurajatoare pentru victimele accidentelor rutiere, care sunt comise de șoferi fără un RCA valabil sau neidentificat. Din luna aprilie, limitele de despăgubire se vor dubla și de la un milion de lei, cât este prevăzut de legislație în prezent, se va ajunge la două milioane, fie că vorbim de prejudicii pentru distrugerea bunurilor, fie pentru vătămare corporală ori deces. 

Un reportaj de Veronica Gherbovețchii 

Imagine și montaj de Vlad Glinjan 

/VIDEO/ Drama lui Vladimir, un băiețel care de 10 ani e țintuit la pat după un accident. „Vreau să-l aud spunând mama”
/VIDEO/ Accident cu 13 morți, la Morenii Noi. După 11 ani, oamenii încă așteaptă să li se facă dreptatea
/VIDEO/ Apa din havuzuri - periculoasă? Un copil de 2 ani a ajuns la spital după ce s-a jucat în apă
/VIDEO/ Apa din havuzuri - periculoasă? Un copil de 2 ani a ajuns la spital după ce s-a jucat în apă
/PROMO/ Cine seamănă falsuri și cum deosebim adevărul de minciună? De la 20:00, la „Moldova Gândește LIVE”
/PROMO/ Cine seamănă falsuri și cum deosebim adevărul de minciună? De la 20:00, la „Moldova Gândește LIVE”
Revolut părăsește Republica Moldova la exact un an de la lansare. Reacția ministrului Dumitru Alaiba
Revolut părăsește Republica Moldova la exact un an de la lansare. Reacția ministrului Dumitru Alaiba
/VIDEO/ Versuri emoționante în memoria lui Arcadie Spoială. Ionel Istrati: „În vise ne vei spune ce regizezi mai sus de nori”
/VIDEO/ Versuri emoționante în memoria lui Arcadie Spoială. Ionel Istrati: „În vise ne vei spune ce regizezi mai sus de nori”
Țara în care se mută anul acesta aproape 7.000 de milionari. E un „magnet pentru bogați”
Țara în care se mută anul acesta aproape 7.000 de milionari. E un „magnet pentru bogați”

/VIDEO/ Programe digitale și la AMTAP: Profesiile viitorului se extind în mai multe universități din țară

missing
20 iunie 2024, ora 21:20

Programele de studii Profesiile Viitorului se extind și la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice. Începând cu noul an de studii Facultatea de Arte va avea și specialitatea Animație. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi la cea de-a treia ediție a forumului Profesiile Viitorului, unde în jur de 600 de studenți au venit pentru a promova universitățile care au îmbrățișat în ultimii doi ani Animația, Game Design-ul și Producția Multimedia.

Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice urmează să se alăture în acest an instituțiilor de învățământ care implementează programe digitale. Astfel, din toamnă studenții de la Facultatea Artă Muzicală vor putea crea și animații pe ritmuri muzicale. 

„Redeschidem această specialitate cu predilecție spre animație de festivaluri, vrem ca viitorii noștri studenți să fie cei care vor participa și ne vor duce faima peste hotare cu desenele lor animate. Noi credem și suntem ferm încrezuți că o să avem un mare succes în acest domeniu”, a declarat doctorul conferențiar Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, Iarîna Savițkaia-Baraghin.

Studenții de la Universitatea Tehnică au venit astăzi la forum cu cele mai ingenioase animații care pot fi folosite în promovarea unui produs. 

„Este un proiect de animație de doua minute despre povestea unei bobițe de poamă care devine vin. Am lucrat la acest proiect două luni. Animația o întâlnim peste tot inclusiv și în reclame, desene animate, spoturi publicitare. În filme este foarte multă animație chiar dacă nu pare. Este 3D/2D”, a menționat studentă a facultății de Animație UTM, Evelina Socolovski.

Iar studenții de la Facultatea de Matematică și Informatică de la USM, au creat alături de profesorii lor un laborator de chimie virtual. 

„Ne-am propus să dezvoltăm și proiecte unde este implicată realitatea virtuală. Am dezvoltat un laborator de Chimie unde elevii din scoli pot avea posibilitatea să facă acele experimente chimice care nu sunt posibile în sala din liceu. Programul se numește designul jocului, dar încercăm cu studenții noștri, în afară de faptul că trebuie să gândească acea poveste din jocul lor, dar să dea și acea funcționalitate”, a vorbit conferențiar universitare Facultatea de Matematică și Informatică USM, Maria Capcelea.

Ministerul Educației își propune să introducă anul acesta noi specialități în lista celor care fac parte din Profesiile Viitorului. 

„Noi am aprobat încă câteva specialități anul acesta care să se dezvolte este vorba despre științele datelor, tot ce înseamnă analiză, volume mari de date, care sunt la mare căutare pe piața internațională, avem o specialitate de inteligență artificială, încercăm să fim în rând cu ultimele evoluții la nivel global și avem și niște specialități noi în zona de agricultură”, a declarat Ministru Educației, Dan Perciun.

Până acum, autoritățile, alături de partenerii de dezvoltare, au investit peste două milioane de dolari în pregătirea instituțiilor de învățământ pentru predarea programelor inovatoare. 

„Noi am investit în jur de două milioane de dolari ca să echipăm universitățile cu tot ce au nevoie ca să realizăm la un nivel foarte înalt predarea în cadrul profesiilor viitorului. Vrem să avem o industrie createc de un miliard de dolari în țară și joburi pe măsură pentru tineri acasă”, a vorbit directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului, Doina Nistor.

Forumul Profesiile Viitorului este anul acesta la a treia ediție. Profesiile Viitorului este un program educațional inovator, lansat pentru a pregăti studenții pentru industriile creative. Programul reunește trei universități din Moldova, oferind specializări în Animație, Game Design și Producție Multimedia. Majoritatea orelor se desfășoară la Mediacor, iar studenții învață de la profesioniștii care activează pe piața industriei creative. Totodată, studenții au posibilitatea de a fi angajați din primul an de studii și de a participa la diferite concursuri, conferințe sau festivaluri internaționale.

O șefă de secție de la asistența socială din Bălți a fost reținută de ofițerii anticorupție. Aceasta și câțiva dintre colegii ei sunt suspectați că a lăsat fără apartamente doi pensionari singuratici. / Deși a fost finalizat, drumul Leova-Bumbăta nu poate fi dat în exploatare. Primarul de la Leova refuză recepția atât timp cât Procuratura Anticorupție investighează cine și cât a furat din acest proiect de infrastructură. / O competiție din Rusia a certat Guvernul de la Chișinău cu mai multe federații sportive din țară. Ministerul Educației amenință că va tăia finanțările celor care au trimis sportivi la Kazan, calificând participarea noastră la competiție drept act de încurajare a agresorului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Italia s-a angajat să sprijine Republica Moldova în parcursul său european, dar și în domeniul cultural. Două acorduri în acest sens au fost semnate, astăzi, la întâlnirea oficială a șefei statului Maia Sandu și omologul său italian, Sergio Mattarella. /Mai mulți bani pentru petroliști. Autoritățile le-au dat voie companiilor petroliere să încaseze cu 11 bani mai mult din vânzarea fiecărui litru de motorină sau benzină. / Liderii Uniunii Europene au încheiat luni discuțiile privind posturile de conducere ale blocului comunitar pentru următorii cinci ani fără a ajunge la un acord, urmând să ia o decizie la summitul de săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Primarul de la Boldurești, acuzat că a accidentat mortal un copil de 14 ani a compărut în fața judecătorilor la prima lui ședință de judecată. Acesta pledează nevinovat și refuză să facă declarații de presă. / Banca Mondială oferă Republicii Moldova 40 de milioane de dolari. Banii sunt destinați pentru sprijinul refugiaților ucraineni, familiilor care îi susțin, dar și dezvoltarea economiei țării. /Exploatați de cea care trebuia să îi apere. O polițistă din Edineț a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de copii și de ființe umane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi fierbinte la Parlament. Deputații lui Ilan Șor s-au îmbrânzit cu agenții de pază, iar aproape 30 dintre activiștii de la un protest organizat de ei au ajuns la poliție. /O cursă charter plătită de Șor să aducă acasă moldoveni adunați la un eveniment politic la Moscova, a fost deviată spre București. Avionul a mobilizat forțele de ordine și personalul de pe aeroportul Otopeni, după o alertă cu bombă. / Ploaia puternică din această după-amiază a transformat unele străzi din capitală în râuri. A fost afectată și circulația transportului public. Îngropate în noroi după ploaia de aseară au fost și peste 30 de drumuri naționale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis un dosar penal în cazul fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. / Evaziune fiscală de aproape 20 de milioane de lei. Este vizată o rețea de restaurante din țară. Aceștia evitau să dea bonul fiscal clienților, iar banii în numerar nu îi reflectau în evidența contabilă. / Peste zece localități din raionul Orhei, Cahul și Ceadâr Lunga sunt și astăzi parțial în beznă, după ploaia și furtuna puternică de acum aproape două zile. Între timp, meteorologii au emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtuna și ploaia puternică de aseară a făcut două victime. O copilă de 13 ani, dar și regizorul Arcadie Spoială au murit striviți de copaci. Zeci de localități din țară rămân în beznă și la această oră. În capitală a fost anunțată situație de forță majoră. /Gheorghe Cotorobai, învinuit de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a tânărei din Orhei, însărcinată, s-a mai ales cu un capăt de acuzare. Acesta este învinuit de viol. Procurorii au cerut astăzi prelungirea mandatului de arest cu încă 30 de zile. /Politicieni moldoveni au sărbătorit, astăzi, ziua Rusiei chiar în centrul Chișinăului. Deputații, asociați cu fugarul Ilan Șor, dar și fostul premier Vasile Tarlev au onorat invitația ambasadei Rusiei de a participa la recepția organizată cu ocazia sărbătorii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Ploile puternice au făcut prăpăd în mai multe raioane din țară. Sute de hectare de floarea de soarelui, viță de vie, porumb și grâu au fost distruse. /Încă o persoană a fost arestată în dosarul INTERPOL. Aceasta va sta după gratii 30 de zile, dar procurorii nu spun despre cine este vorba. /După câteva tergiversări a finalizării lucrărilor de pe strada Mihai Viteazul, primăria anunță o soluție de alternativă pentru ambuteiajele imense din zonă- un nou traseu care să ocolească zona șantierului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele europene de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, va ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Apă-Canal Chișinău cere scumpirea apei. Tariful propus pentru apă și canalizare este cu 6 lei mai mare decât cel actual.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
lan Șor și politicienii afiliați lui au fost incluși în categoria „organizațiilor și persoanelor periculoase” de compania care deține rețeau Faceebok și Instagram. Șor amenință Meta cu judecata. / Fostul deputat moldovean, Vadim Vacarciuc, a fost arestat în SUA. Acesta este acuzat de utilizarea neautorizată a documentelor. / Anchetă internă la Ministerul Culturii, după ce unii membri ai ansamblului Joc au dansat la un eveniment organizat la Sankt Petersburg, la care a participat și fugarul Ilan Șor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șeful biroului Interpol Moldova a fost băgat după gratii pentru 30 de zile. Viorel Țentiu este acuzat că face parte dintr-o grupare ce a asigurat refugiu în Republica Moldova pentru persoane influente date în căutare de Interpol. / Generalul acuzat că a spionat pentru ruși a ajuns și în vizorul justiției. Procuratura Generală anunță că-l investighează pe fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, iar președintele Parlamentului cere procurorilor să facă publice mai multe detalii. / De astăzi moldovenii pot purta toate actele în telefon. Statul a lansat aplicația numită EVO, obligând și instituțiile să recunoască autenticitatea documentelor digitale. Câte acte încap într-un smartphone?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandal uriaș de spionaj în Armată. Fostul şef al Statului Major al R. Moldova, Igor Gorgan, ar fi informator al spionajul militar rusesc. Sunt datele unei investigații The Insider. Președinția a condamnat actul de trădare. / Au apărut mai multe nume în dosarul schemei de corupție privind manipularea datelor INTERPOL. Printre bănuiți ar fi șeful biroului Interpol din Moldova,șeful Inspectoratului pentru Migrație, un fost viceministru al Justiției și un avocat. Informațiile nu au fost confirmate de autorități. / În India au avut loc cele mai masive alegeri din lume. Au fost 44 de zile de vot, iar la urne au fost chemaţi aproape un miliard de alegători.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Milioane de dolari pentru a ajuta persoane date în căutare de Interpol să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova. Procuratura Anticorupție anunță că au fost reținuți patru funcționari de la noi. / Percheziții într-un dosar de corupție la oficiile Serviciului Fiscal din Bălți și raioanele Florești, Fălești, Soroca și Șoldăneși. Oamenii legii au ridicat un milion 500 de mii de lei. / A început sesiunea de Bacalaureat. Primii au intrat în febra examenelor absolvenții de lidceu din școlile alolingve.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Noi percheziții la partidele afiliate lui Ilan Șor. Procurorii au mai ridicat trei milioane de lei de la oamenii din anturajul oligarhului fugar și spun că acesta a pus în aplicare o nouă schemă ilegală de a aduce bani în Republica Moldova. / Ședință de judecată cu proteste și o alertă cu bombă. S-a întâmplat la Judecătoria Centru, cu sediul Buiucani, unde a avut loc o nouă şedinţă în dosarul bașcanei Găgăuziei. Organizatorii dau vina pe poliție pentru alerta cu bombă. / Președintele ucrainean acuză China că ajută Federația Rusă să compromită Summitul de pace privind Ucraina. Evenimentul este programat pentru jumătatea acestei luni, în Elveția.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Președinta, Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Cum a reacționat Președinția? Un polițist a fost făcut colonel după ce a refuzat mită de 20 de mii de dolari. Operațiunea CNA s-a soldat cu reținerea unei femei de afaceri din Ucraina. Germania mai oferă 14 blindate ”Pirahna” Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării de la Berlin după ce omologul său de la Chișinău i-a arătat dorările armatei naționale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
CSP a ales un procuror general. Câștigătorul concursului este Ion Munteanu. Acesta urmează să fie numit în funcție de șefa statului. /Râuri pe mai multe străzi din capitală după ploile torențiale. Șoferii surprinși de șuvoaie au trecut prin momente de calvar. Între timp, meteorologii au prelungit codul galben de vreme rea. /Dezinformarea publică ar putea fi tratată drept trădare de patrie! Legea propusă de PAS este criticată dur de opoziție, care spune că e un instrument de luptă cu politicienii și presa incomodă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, este la Chișinău. Acesta a anunțat că Statele Unite ne acordă 50 de milioane de dolari pentru curățarea justiției, lupta cu dezinformarea și alegeri libere. Sosirea oficialului a fost marcată de proteste. / O nouă licitație pentru închirierea spațiilor comerciale de la aeroport. Autoritățile au schimbat regulile concursului. / Vom avea mai mulți militari de carieră. Guvernul a aprobat fondarea Colegiului Militar. Noua instituție se deschide la 1 septembrie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă un judecător, achitat în dosarul Laundromat, așteaptă despăgubiri de 300 de mii de lei de la stat. Este vorba despre magistratul Mihail Moraru, care a solicitat 1 milion 250 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral. / Guvernul a anunțat cifrele programului guvernamental Prima casă Plus. Acesta va fi accesibil din luna iulie și va putea fi accesat de mai multe categorii de persoane. / A fost lansată platforma de înregistrare prealabilă pentru persoanele care vor vota peste hotare. Cum funcționează aceasta?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doctoriță din Chișinău condamnată pentru malpraxis. Aceasta a fost găsită vinovată de tratarea superficială a situației medicale a unei gravide, care s-a soldat, în consecință, cu traumarea nou-născutului. / Probleme cu legea și pentru doi medici de la Orhei. Sunt suspectați că eliberau certificate medicale contra unor sume de până la 1 mie 500 de lei și au fost astăzi percheziționați de ofițerii CNA. / Mașinile electrice vor avea plăcuțe verzi cu numere de înmatriculare. Cât costă schimbarea acestora?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șefa Procuraturii Anticorupție este așteptată în Parlament, pentru a oferi explicații în cazul învinuirilor aduse fostei membre a Comisiilor Prevetting și Vetting, care și-a dat demisia. Deputații vor să știe mai exact, care sunt dovezile că Tatiana Răducanu ar avea legătură cu fugarii Veaceslav Platon și Ilan Șor. / Încă un judecător, cercetat în dosarul Laundromat pentru complicitate la spălarea banilor, și scos ulterior de sub urmărire penală, va fi despăgubit de stat. Acesta va primi jumătate de milion de lei. / Ministerul Educației cere pedepse pentru ultragierea personalului didactic. Se întâmplă la câteva zile după ce directoarea unei școli și-a pus capăt zilelor, după ce a fost atacată și denigrată de un grup de părinți.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandalul din justiție a ajuns la CNA! Procuratura Anticorupție susține că mesajele dintre Platon și Colenco despre fosta judecătoare Tatiana Răducanu se aflau de peste cinci ani în computerul de serviciu al unui ofițer de acolo. / Deținutul politic, Victor Pleșcanov, a fost pus în libertate de autoritățile separatiste de la Tiraspol. Semnarea actului de grațiere a avut loc cu o zi înainte de întrevederea de astăzi a vicepremierului Serebrian cu șeful diplomației regiunii. / Și-au transformat casa într-o speluncă de droguri. Un cuplu din capitală cultiva marihuana în apartament. Bărbatul a fost reținut de poliție.

/EXCLUSIV/ „A fost complicat, dar vesel”: Imagini din culisele filmărilor „Dă-mă mamă după Iura”, lansată de Magnat și Feoctist
/EXCLUSIV/ „A fost complicat, dar vesel”: Imagini din culisele filmărilor „Dă-mă mamă după Iura”, lansată de Magnat și Feoctist
/PROMO/ Cine seamănă falsuri și cum deosebim adevărul de minciună? De la 20:00, la „Moldova Gândește LIVE”
/PROMO/ Cine seamănă falsuri și cum deosebim adevărul de minciună? De la 20:00, la „Moldova Gândește LIVE”
/EXCLUSIV/ „Să refaci o piesă legendară e un risc”: Cum au reînviat Kapushon, Valera Leovskii și Ian Raiburg piesa „Ce seară minunată”
/EXCLUSIV/ „Să refaci o piesă legendară e un risc”: Cum au reînviat Kapushon, Valera Leovskii și Ian Raiburg piesa „Ce seară minunată”
/VIDEO/ O femeie, grațiată în 2021, acuzată de un moldovean că nu și-a onorat promisiunile pentru munca în Germania. „Eu nu fac angajări”
/VIDEO/ O femeie, grațiată în 2021, acuzată de un moldovean că nu și-a onorat promisiunile pentru munca în Germania. „Eu nu fac angajări”
/VIDEO/ „Au fost duși de companie la hotel”: Ce spune Marina Tauber despre oamenii întorși la Erevan și cine suportă cheltuielile
/VIDEO/ „Au fost duși de companie la hotel”: Ce spune Marina Tauber despre oamenii întorși la Erevan și cine suportă cheltuielile

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram